ADD me! Wat ik waardeer aan ADD

enthousiastOver relaties met een ADD’er is er al het nodige geschreven. En ja soms is het een ramp omdat we de koffie aanzetten gaan stofzuigen een was tegenkomen en zien dat de ramen gelapt moeten worden en dan de koffie opnieuw aan moeten zetten, het stofzuigen moeten gaan afmaken en de was machine ook aan moet zetten wil het ding het gaan doen, en dat je ook ALLE ramen moet lappen van het huis en uiteindelijk heb je maar een ding afgemaakt: het koffie drinken. Of misschien dat nog niet eens.

Een relatie met een ADD’er

Maar we hebben echt ook voordelen, zo hoef je (als partner van een ADD’er) niet altijd te vertellen of er iets is, en ook al zeg je tien keer ‘is er niks’. We trappen er niet in. Wees blij, hoeveel mannen lopen er voorbij aan jouw gevoelens als je zegt ‘er is niks’. Wij niet. Je moet wel tien keer zeggen dat we moeten afwassen, dat dan weer wel.

Het zesde zintuig

Pas ben ik verliefd geweest op een hele leuke vrouw, dat was pats boem voor ons allebei. Totdat ik signalen oppikte, mijn gevoel zei: er klopt hier iets niet, er is iets met haar. Er bleek inderdaad wat aan de hand te zijn en als ik niet van die goede antennes had gehad was ik er verder in meegesleurd. Ik ben er op tijd mee gestopt en dat is maar goed ook. Dat is zo’n moment dat ik blij ben dat ik dit soort dingen snel doorheb.

Gebruiksaanwijzing ADD

Voor de partner zijn we best leuk naast de ‘gebruikelijke’ gebruiksaanwijzing. We zijn gepassioneerd en als de vonk overslaat gaan we volledig voor je. Saai zijn we zeker niet. Maar vooral het genoeg hebben aan een blik om te weten hoe je partner zich voelt, is voor mij ideaal.

Het leuke van ADD

Bekijk je ADD eens vanuit wat je wel goed kan en wat jou onderscheidt, en die zaken moeten er echt zijn. We zijn niet normaal en dat is maar goed ook. Als je dat kan dan valt het allemaal wel mee. Ook al zijn er absoluut ook vervelende zaken aan ADD. Maar ik zou deze eigenschappen die mij onderscheiden en uniek maken niet willen missen. Dat maakt voor mij mijn ADD een heel stuk draaglijker.

Marc van Gessel
Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*