De hysterie die december heet

Fel knipperende lichtjes, veel te drukke winkels en gescheld om zwarte Piet. Overgiet dit met een sausje van geforceerd leuk doen met familie, met het telraam in de aanslag je zorgpremie bepalen en het zilte fonduezweet dat uit de poriën sijpelt en je weet het, de feestmaand is weer aangebroken.

Heerlijk avondje

Ik zal niet zeggen dat ik de decembermaand ongezellig vind, maar ik kan al dat gedoe er niet goed bijhebben. Het kost me al moeite genoeg om in het dagelijks leven het overzicht te bewaren en me niet door van alles te laten afleiden. Het helpt dan niet dat ik het schrijven van een inspirerend sinterklaasgedicht van minimaal twee kantjes in mijn zorgvuldig opgebouwde schema moet inpassen. Uiteraard voorzien van een intelligent rijmschema. Want de welbelezen tante waarvan ik het lootje heb getrokken neemt geen genoegen met: “Sint zat te denken…”

Stille nacht

Bij bestudering van de zorgpolis van volgend jaar bleek dat mijn vergoeding voor de eigen bijdrage voor mijn ADHDmedicatie flink zal dalen. Zorgpolissen vergelijken is een bezigheid die zonder medicatie niet tot de mogelijkheden behoort. Om te zorgen dat ik volgend jaar een goede verzekering voor 2019 kan afsluiten dien ik dus te zorgen dat ik nu een verzekering vind die in 2018 voldoende de medicatie dekt. Gelukkig heb ik als verzachtende omstandigheid een puike kerstboom staan. Bij de Hornbach gekocht. Het was even proppen in de auto, maar deze riekt dan wel tot juni naar dennennaalden en modder.

Lekker braken

Geen feestmaand zonder lekker eten natuurlijk! En bij lekker eten, hoort lekker drinken. Ik zal niet alles op de ADHD afschuiven, maar mate houden is bij mij soms nogal een dingetje. Dus als ik na een avond hompen gekruid vlees wegspoelen met sloten wijn, met een stekende koppijn, badend in het zweet wakker schrik van een vuurwerkbom die vlak naast mijn raam explodeert, is dat mijn eigen schuld. Had ik maar een watertje moeten nemen tussendoor. Maar wat hebben we genoten. Die complete misère waarin ik me bevind wordt ruimschoots gecompenseerd door die mooie sokken die ik van de kerstman heb gekregen.

Ik wens iedereen een heel gelukkig 2018. Met mij komt het wel goed, althans, de eerste elf maanden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*