Over ADHDer.nl

Op deze site vind je een weblog met persoonlijke ervaringen van mensen met ADHD en ADD. Dit geeft inzicht in de dagelijkse praktijk en herkenningspunten voor mensen die twijfelen of ze ook ADHD of ADD hebben. Daarnaast kan het voor de directe omgeving van mensen met ADHD en ADD wat begrip creëren omdat het een kijkje geeft in het functioneren van ADHDers en ADDers. Mocht je jezelf of iemand in de omgeving herkennen in de verhalen kan dat verheldering geven een een aanknopingspunt bieden om verdere stappen te zetten.

Weblogs over ADHD

Op dit weblog kan je regelmatig blogs verwachten van mensen die leven met (een lichte vorm van) ADHD of ADD. Het onbegrip, het constante gevoel gehaast en anders te zijn, niet altijd op het eigen niveau kunnen functioneren, de twijfel ga je wel of niet testen en ga je dan beginnen met medicatie of niet? Al dit soort dagelijkse en ingrijpende onderwerpen komen voorbij. Het uitgangspunt van de site is informatie bieden en ADHD uit het verdomhoekje proberen te halen. Verwacht dus ook blije, hoopvolle, optimistische en anekdotische blogs die jij en je omgeving met een glimlach van herkenning zullen lezen.

Richtlijnen ADHDer.nl

ADHDer.nl bestaat uit vrijwilligers en gastbloggers. Alles wordt gedaan door mensen met ADHD die vanuit hun eigen ervaring en onderzoek artikelen en weblogs schrijven. We proberen zonder vooroordelen brede informatie te bieden en een platform voor herkenning en optimisme te zijn. Het leven is niet alleen maar kommer en kwel met ADHD, het is ook heel spannend en leuk! We zijn altijd op zoek naar mensen die iets voor de site willen betekenen om zo de positieve communicatie rondom ADHD te versterken. Kijk op de pagina Vacatures voor meer informatie.

Meer informatie over ADHD

Let op: Bij gegronde twijfel over ADHD of ADD kan je het beste bij de huisarts terecht voor een doorverwijzing en hulp. Jezelf diagnosticeren is niet aan te raden. Kijk op de pagina Informatie voor details en tips. Deze site is bedoelt om inzicht en aanknopingspunten te bieden, niet om een diagnose te stellen.

Bij suggesties voor een blog of het toesturen van informatie en tips kan je contact met mij opnemen.

Het brein achter ADHDer.nl

In oktober 2010 kreeg ik de diagnose ADHD. Ik ben daar zelf actief naar op zoek gegaan, bij een familielid die al de diagnose ADD had zag ik zoveel herkenning dat ik eigenlijk al wist wat er met mij aan de hand was. Omdat ik vijf jaar geleden nog weinig informatie kon vinden van ADHD’ers zelf en hun ervaringen, ben ik zelf maar een website gestart. Ik miste persoonlijke verhalen, informatie van ervaringsdeskundigen en een platform voor herkenning. Vol goede moed ben ik dat in december 2010 gestart en wonder boven wonder staat de site nog steeds.

De meeste blogs voor deze site schrijf ik onder een schuilnaam. Dit is niet omdat ik mijn schaam voor de diagnose, maar omdat ik dan veel opener kan praten over mijn gevoelens en gedachten om dit in te zetten voor bewustwording, erkenning en educatie. Ik ben ervan overtuigd dat verhalen delen en open praten over de mooie en mindere kanten van ADHD helpt. Zowel de schrijver van de blog als de lezer die zich herkent kunnen daarmee verder. Ik ben er trots op dat ik op deze manier een positieve bijdrage kan leveren.

Naast deze site hou ik me actief bezig met ADHDvrouw en werk ik als freelance redacteur, blogger en schrijver. Het uitdragen van een positief en genuanceerd beeld over ADHD bij volwassenen en vrouwen levert een hoop op. Het geeft mij energie en het gevoel dat ik wat bijdraag aan de samenleving. Ik hoop dat je op deze site en die van ADHDvrouw herkenning vindt, ziet dat je niet gek bent (maar ‘slechts’ ADHD hebt) en zal inzien dat je goed bent zoals je bent. Want ondanks onze lastige kanten zijn ADHD’ers ook hele leuke, gezellige, enthousiaste, fijne en lieve mensen.